Brandtätning

Brandtätning

En riktigt utförd brandtätning kan rädda både liv och egendom. Vi hjälper dig att förhindra att skador uppstår och att det sker för snabb spridning av rök och eld under en olycka eller brand.

Snabbare utrymning och mindre skador

Brandtätning utförs för att förhindra att eld, rök, gas och även vatten sprider sig mellan olika byggnadsdelar om det skulle börja brinna eller exempelvis uppstå en gasläcka. Brandtätning förhindrar inte bara att skador på hus eller egendom begränsas, det gör också att tiden för utrymning maximeras.

Genomföringar, dörrar och fönster är oftast den svaga punkten på en vägg. Därför är det viktigt att säkerställa att allt är tätat så skadan kan isoleras. Brandtätning skyddar alltså inte bara mot eld och rök, utan kan också förhindra att gas- och vattenläckor sprids för lätt.

Fastighetsägaren är ansvarig för brandtätning

Tänk på att det alltid är fastighetsägaren som är ansvarig för att brandkraven uppfylls. Därför är det viktigt att regelbundet kontrollera fastigheten och se till att åtgärda otillräcklig brandtätning. För att upprätthålla gällande krav på väggen så krävs det att den tätas på ett fackmannamässigt sätt.

För att ha den senaste kunskapen inom området utbildas vi kontinuerligt av brandkonsulter. Efter utförd brandtätning lämnar vi en dokumentation över allt utfört jobb.

Kontakta oss så hjälper vi dig!

Kontaktformulär

    Genom att klicka på "Skicka" godkänner du att Brand & Fogteknik sparar dina personuppgifter och att vi använder den i enlighet med vår integritetspolicy. Denna sida skyddas av reCAPTCHA och Googles integritetspolicy samt villkor gäller.

    Anlita Fogfixarn om du behöver hjälp

    Kontakta oss om du är i behov av brandtätning så hjälper våra erfarna hantverkare dig!