Silikonfog och mjukfog

Silikonfog och mjukfog

Fogfixarn är specialister på silikonfog och mjukfog. Oavsett om det gäller badrum, kök, utomhusmiljöer eller andra områden kan du lita på att vi utför högkvalitativ fogning som håller länge.

Mjukfog och silikonfog är två vanliga material som används för att täta och skydda olika ytor. Det är viktigt att välja rätt typ av fog och fogningsteknik baserat på dina specifika behov. Därför bör du alltid anlita en erfaren fogare som vet vad som krävs för ett beständigt och högkvalitativt resultat för din inomhusmiljö eller fastighet.

Silikonfog

Silikonfog är en mycket funktionell fogmassa som används i framför allt badrum, kök och andra inomhusmiljöer där fogarna utsätts för mycket vatten. Silikon passar särskilt bra för dessa miljöer eftersom materialet är helt vattenavvisande och klarar konstant fukt utan att fogen påverkas. Med en professionell utförd tätning med silikonfog i exempelvis badrum eller vid köksbänken behöver du alltså inte oroa dig för att fogen ska släppa eller ändra form när den utsätts för vatten. Silikonfog står även starkt emot exempelvis mögel- och svampangrepp, vilket lätt uppstår i våtrum.

Eftersom fogen är helt avisade så fastnar inte heller färg, vilket gör att du inte kan måla om fogen när du önskar en viss nyans på din silikonfog i badrummet. Därför erbjuder vi ett brett utbud av nyanser av själva fogmassan. Vill du ha en vit fog som kontrast i badrummet, eller en neutral nyans på silikonfogen vid köksbänken? Vi hjälper dig hitta rätt färg och stil när du har bestämt dig för att lägga silikonfog.

När du väljer silikonfog kan du alltså lita på att både färg och material håller länge utan att spricka, gulna eller påverkas av fukt. Vi arbetar framför allt med fogmassa från HABE Sealant.

Mjukfog

Mjukfog är en flexibel fogmassa som används för att täta skarvar och skydda mot skador i byggnaden. Den elastiska mjukfogen gör att fastigheten fortsatt är stabil även när omkringliggande material påverkas av vind, temperaturskillnader och andra yttre omständigheter. Våra erfarna fogare har den viktiga kunskap och expertis som krävs för att säkerställa att mjukfogen uppfyller sin viktiga funktion och samtidigt ser estetiskt tilltalande ut.

Mjukfog används både utomhus och inomhus, i alltifrån stora fasader till synlig finfog inne. Du bör dock inte använda mjukfog i badrum, i våta utrymmen inomhus används i stället silikonfog.

Fogfixarn lägger din silikonfog och mjukfog

Fogning kräver stor noggrannhet och skicklighet i allt från badrum till hela fasader. Genom att anlita Fogfixarn för din mjuk- och silikonfogning får du ett resultat som både är snyggt och minimerar risken för skador i din fastighet. Våra utbildade fogare har lång erfarenhet i branschen och levererar professionell och smidig fogning för allt ifrån mjukfogning av en större fasad till silikonfogning av detaljer i ett badrum.

Vi utför fogning och brandskydd i Mälardalen och Mellansverige, kontakta oss så berättar vi mer!

Kontaktformulär

    Genom att klicka på "Skicka" godkänner du att Brand & Fogteknik sparar dina personuppgifter och att vi använder den i enlighet med vår integritetspolicy. Denna sida skyddas av reCAPTCHA och Googles integritetspolicy samt villkor gäller.

    Anlita Fogfixarn om du behöver hjälp

    Behöver du hjälp med mjukfog, silikonfog eller någon av våra andra tjänster?