Ljudtätning

Ljudisolering och ljudtätning

Ljudtätning görs för att förhindra att ljud ska tränga in utifrån eller spridas för lätt mellan olika rum och våningar. Fogfixarn ser till att din fastighet möter kraven för ljudisolering och att du slipper störas av onödiga ljud.

Ljudtätning med fogning

Idag ställs höga krav på ljudisolering. I till exempel ett nybyggt bostadshus förväntar sig ofta de boende att slippa både ljud från grannarna och ljud utifrån. Därför är det viktigt att ha en helt tät väggkonstruktion med ljudisolerade dörrar och fönster.

Fogfixarn utför ljudtätning genom att foga glipor och olika sprickor som kan uppstå både i äldre och nyare hus. Eftersom en väldigt liten glipa kan släppa in väldigt mycket ljud är det viktigt att täta mellan de olika delarna i ett bygge och kontrollera så att allt fungerar som önskvärt.

Ljudisolera dörrar

Vi erbjuder effektiva lösningar för att ljudisolera dörrar. Oavsett om du behöver förbättra ljudisoleringen av befintliga dörrar eller installera nya ljudisolerade innerdörrar, kan vi garantera en betydande minskning av störande ljud.

För att skapa en ljudtät dörr följer vi tre viktiga steg på Fogfixarn. Först säkerställer vi att dörren och karmen är utrustade med en tätningslist, vilket utgör grunden för effektiv ljudisolering. Därefter applicerar vi en elastisk fog runt hela karmen, vilket fungerar som ett kraftfullt ljudstopp. Valet av rätt fogmassa är avgörande för att uppnå bästa resultat. Slutligen tätar vi tröskeln med en elastisk, ljuddämpande fog, eftersom ljud även kan färdas längs golvet. Genom att följa dessa steg kan vi garantera en betydande minskning av störande ljud och skapa en tystare, mer fridfull miljö i ditt hem eller på din arbetsplats.

Ljudisolera fönster

För att säkerställa att ditt hem är en fridfull oas, erbjuder vi också professionell ljudisolering av fönster. Våra metoder minskar effektivt buller från trafik och andra yttre ljudkällor, vilket förbättrar din inomhuskomfort.

Ljudtätning i Mellansverige

Vi ljudtätar och kontrollerar din fastighet i Mälardalen med omnejd, så att du slipper ljud som läcker mellan tak och väggar samt utifrån. När vi utför ljudtätning kan vi foga både dolt och synligt. Tillsammans med dig reder vi ut vilken slags fogning som är nödvändig och som bäst uppfyller dina önskemål.

Frågor och svar om ljudisolering

Vad är ljudisolering?

Ljudisolering är en teknik som används för att minska eller blockera överföringen av ljud mellan olika områden. Det handlar om att förhindra att ljud passerar genom väggar, golv, tak, dörrar eller fönster. Detta uppnås genom att använda olika material och metoder som absorberar, dämpar eller reflekterar ljudvågor. Syftet med ljudisolering är att skapa en tystare och mer behaglig miljö, fri från störande buller, vilket kan vara särskilt viktigt i bostäder, kontor, inspelningsstudior och andra utrymmen där ljudnivån behöver kontrolleras.

Vilket material är bäst att ljudisolera med?

För effektiv ljudisolering används material som mineralull, glasfiber, cellplast, ljudabsorberande skum, tunga material som gips och massivt trä, samt specialskivor och membran. Valet beror på faktorer som ljudets frekvens och intensitet, kostnad och tillgänglighet.

Hur ljudisolerar man innerväggar?

För att ljudisolera innerväggar kan Fogfixarn applicera ljudisolerande tätningar eller fogmassa för att täta eventuella springor och håligheter i väggarna. Detta förhindrar ljudläckage och säkerställer en tystare och mer behaglig miljö i ditt hem.

Kontaktformulär

    Genom att klicka på "Skicka" godkänner du att Brand & Fogteknik sparar dina personuppgifter och att vi använder den i enlighet med vår integritetspolicy. Denna sida skyddas av reCAPTCHA och Googles integritetspolicy samt villkor gäller.

    Anlita Fogfixarn om du behöver hjälp

    Kontakta oss så berättar vi mer om ljudtätning!